Special

Training: Van zakelijke rol naar persoonlijkheid

 

Wat is de rol van medewerkers binnen een bedrijf? Wil de medewerker zelf groeien? Of wil deze het bedrijf verder helpen? Of een combinatie? Wij zien dat medewerkers zich vaak conformeren aan wat ze denken dat er van hen verwacht wordt. Zo raakt de persoonlijkheid op de achtergrond. De ‘echtheid’ verdwijnt.

Onze zakelijke persoonlijkheidstraining brengt werknemer en persoon in balans. Op een praktische manier. Zodat bedrijf én werknemer er beide van profiteren.

Samen met Belinda van Doorn heb ik deze training opgezet met als doel om op zoek te gaan naar de juiste balans tussen zakelijke rol en persoonlijkheid. Zeker nu! Na een lange periode van beeldschermcommunicatie zijn medewerkers nóg sterker op zoek naar hun positie binnen de organisatie. Zeker nu fysieke interpersoonlijke communicatie weer een grotere rol zal gaan spelen.

 Zakelijke persoonlijkheidstraining

Onze training zorgt ervoor dat mensen zichzelf durven zijn in de organisatie. Wij leren ze hun persoonlijke talent (her)ontdekken in een zakelijke context. En we kijken hoe ze dat talent in overleggen, meetings en presentaties effectief kunnen benutten. Werknemer én organisatie komen er samen sterker uit.

Rol wordt persoonlijkheid

De kwaliteiten van de persoon zelf en van de persoon als medewerker in de organisatie smelten samen. De medewerker speelt geen ‘rol’, maar bewaakt zijn of haar ‘persoonlijkheid’. Dit klinkt wat abstract maar de oefeningen hiervoor zijn concreet en herkenbaar.

 • Rol = hoe iemand denkt dat zij of hij zich moet gedragen in een organisatie
 • Persoonlijkheid = hoe iemand echt goed tot z’n recht komt in een organisatie

Resultaat zakelijke persoonlijkheidstraining

 • Medewerkers voelen zich vrijer om hun ideeën te delen
 • Teams gaan buiten bestaande kaders denken
 • Overleggen worden positief en dynamisch
 • Medewerkers werken met meer plezier
 • Uitdagingen van de organisatie worden sneller en creatiever opgepakt

Hoe verloopt de training?

Wij gebruiken methodes die afkomstig zijn uit het theater. Want als ergens een rol en persoonlijkheid samenvallen, dan is het ‘op de planken’. We dagen deelnemers uit om op een leuke en veilige manier hun grenzen te onderzoeken.

We gaan aan de slag met communicatie, redevoering en presentatievaardigheden. Maar ook met zogeheten Meisner- en psychofysieke skills.

 • Wat is de rol waarin je je prettig voelt in de organisatie?
 • Hoe blijf je dicht bij jezelf in wat je zegt en doet?
 • Hoe kun je jouw ideeën en expertises het beste verwoorden?
 • Hoe enthousiasmeer, instrueer en overtuig je anderen positief en effectief?

 

1-daagse of 2-daagse training

We bieden onze trainingen aan als 1-daagse en 2-daagse variant. Uitgangspunt vormt altijd de vraag van uit de klant. Trainingen worden afgestemd op de bedrijfscultuur en actuele vraagstukken vanuit de organisatie.

 

Trainers:

Ton PeetersOver Ton – Act to Speak

Ton is presentatiecoach, acteur en trainingsacteur. Ton zoekt in zijn coaching naar het authentiek zijn. Juist dan sta je het meest in je eigen kracht! Naast diverse presentatie- trainings- en acteeropleidingen speelde hij in theatervoorstellingen, musicals, films en tv-series. Een bekende rol is die van Oscar in de musical Caro in het Efteling-theater.

 

 

Belinda van DoornBelinda van Doorn - Meisner Toneelacademie

Belinda is theaterregisseur, Meisner-docent en workshop-trainer. In haar werk zoekt ze naar het talent van mensen. Met dat talent is ze in staat om persoonlijkheden te laten groeien. Het doel van een persoon in harmonie met de organisatie waar hij of zij werkt, staat daarbij voorop.

 

 

 

 

 

 

Voor informatie of inschrijving stuur een mail naar: ton@acttospeak.nl