Presenteren

Het spreken voor een groep is een geweldige uitdaging en ervaring. Het publiek meenemen in jouw verhaal en ze op een boeiende manier aan je binden blijft een fascinerend avontuur. Maar veel mensen vinden dit ook spannend.
Ben ik wel interessant genoeg? Of….. als ik maar niet een stuk tekst vergeet? Kom ik wel uit mijn woorden of haken ze misschien wel halverwege af? Dit zijn allemaal logische vragen die bij je opkomen als je een presentatie moet geven. Maar misschien ligt de spanning wel dieper en ben je iemand die vlot spreekt maar toch heb je het gevoel dat je de binding met het publiek verliest.

Bij coaching denkt men vaak aan aanpassing en verandering van gedrag, maar ik voel juist meer voor ontdekking. Als professioneel presentatiecoach ben ik er juist op gericht iemand zichzelf te laten zijn. Iedereen is uniek en brengt zijn eigen stijl mee. Zonder er trucjes “op te plakken”. En dan zul je zien dat de “verandering” vanzelf komt.

Samen gaan we op zoek naar jouw authentieke manier van spreken. Uiteraard met een kernachtige boodschap die impact heeft. Ik biedt handvatten om naar jezelf op zoek te gaan, jouw manier van impact maken en boeiend spreken. Want de meest interessante sprekers zijn diegene die zich zelf zijn. In 1 op 1 sessies werken we aan inhoud, stem, lichaamstaal en interactie. Hoe maak ik echt verbinding met mijn publiek? Dit alles in een veilige omgeving waarin vertrouwen centraal staat. Want door vertrouwen en overgave kunnen er mooie dingen ontstaan!

Werkwijze

Naar aanleiding van een intake gesprek gaan we de persoonlijke behoeftes inventariseren. Een volledige coaching traject bestaat uit een aantal sessies, afhankelijk van de behoefte, verlangens en voortgang. In het traject nemen we jouw bestaande presentatie als uitgangspunt.

Inhoud, opbouw en vorm
In de eerste sessie kijken we vooral naar de inhoud. Wat wil ik dat het publiek straks gaat onthouden? Welke kernboodschap zit er in mijn verhaal. Daarnaast kijken we naar opbouw, inleiding, kern en slot. Is mijn verhaal krachtig genoeg en zitten er de juiste elementen in. Hiervoor gebruik ik de Quanda methode. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Presentatiestijl
In de tweede sessie nemen we jou als spreker onder de loep. Zijn er angsten die het spreken in de weg zitten? Hoe kan ik de boodschap als verteller zo boeiend mogelijk overbrengen. We gaan op zoek naar jouw dynamiek in het verhaal. Eventueel herhalen we de sessie voor finetuning.

Een sessie ochtend/middag [ 3 uur ] is 375,- excl BTW, reiskosten en eventuele huur locatie.

Uiteraard kunnen we ook een uitgebreider persoonlijk traject bespreken.

Voor aanmelding, informatie of vragen neemt u dan contact met mij op: ton@acttospeak.nl of +316-50631359.