Wie is Ton?
Mijn naam is Ton Peeters (57), ik ben presentatiecoach, acteur en trainingsacteur . Daarnaast ben ik mede eigenaar van online castingbureau Brabantcasting en momenteel speel ik de rol van Oscar in de theatervoorstelling Caro. Daarnaast ben ik trotse vader van dochter Ning.

Hoe het begon
In mijn jeugd hield ik al van uitdagingen. Mijn interesse voor rockmuziek bracht me in mijn studententijd al op het podium (o.a. Multi Vitamins en Volumia!). Het podium bleek mijn ding te zijn. Na mijn HBO Facility Management bracht de Musicalopleiding in Tilburg en verschillende acteerworkshops in binnen- en buitenland me verder. Ik kreeg een rol in Jesus Christ Superstar en daar ontstond mijn liefde voor het acteervak.

Ondernemer en acteur
Ik vertolkte rollen in grote Musicals als Miss Saigon, Les Miserables, Elisabeth, Robin Hood, Kuifje en de kleine Zeemeermin. Ik kreeg zangles bij Edward Hoepelman en volgde vele theater workshops. Naast het acteren bleef het ondernemerschap ook boeien. Zo startte ik  Do’s Interiors, een bureau voor interieurarchitectuur en design. Mijn achtergrond als facility manager werd weer geprikkeld. Het organiseren maar vooral het creatieve contact met mensen om hun wensen te laten uitkomen, voelde goed. Het bedrijf groeide snel en werd een woonbegrip in Eindhoven. Ondertussen liep het acteren door. Op televisie speelde ik gastrollen in o.a.; Westenwind, Goede tijden Slechte Tijden, Smeris, Kosmoo en diverse commercials. Het werk als acteur werd verder uitgebreid naar trainingsacteur; sinds 2012 ben ik verbonden aan Helder Theater als freelance trainingsacteur voor het bedrijfsleven en onderwijs.

Wat doe ik nu?
Eind 2017 besloot ik uit het interieurbedrijf te stappen en me volledig te richten op de combinatie vorm theater en bedrijfsleven. Momenteel speel ik de hoofdrol van Oscar in de nieuwe theatervoorstelling Caro in het Eftelingtheater en werk als (trainings)acteur en e-learning acteur.  Als mede eigenaar van Brabantcasting koppel ik samen met compagnon Hester Dadema, collega acteurs aan het bedrijfsleven en onderwijs.

Mijn vreugde haal ik uit mijn speelplezier, mijn ervaring zet ik in als trainer en coach. En alles vanuit het aspect van de persoonlijkheid en authenticiteit.

Time to speak
Momenteel richt ik mij steeds meer als professioneel presentatie-coach op het bedrijfsleven. Met mijn theater achtergrond en opleiding tot professioneel presentatiecoach wil ik graag een meerwaarde zijn voor mensen die door willen groeien in hun presentatie en speech skills. Daarnaast zet ik mijzelf wekelijks in als trainingsacteur / co-trainer. Anderen een leermoment gunnen vanuit gevraagd gedrag. Geregeld sta ik zelf voor een groep als spreker en dagvoorzitter. In 2019 ben ik beëdigd als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand [BABS] in de gemeente Eindhoven.

Personal
gedreven – aanpakker – betrouwbaar – passie – bewustzijn – discipline en durf – integer – inlevingsvermogen – verbinding en betrokkenheid.

Achtergrond
Facility management Hogeschool Heerlen – Musicallfactory Tilburg – Zangles van Edward Hoepelman – Acteerlessen van Dianne Krijnen – Meissner acteercursus – workshops bij de Trap in Amsterdam – masterclasses van Willem Nijholt en Mara Otten Amsterdam – workshop Coaching Academy – Presentatietraining bij Ilse Wouters Academy – Masterclass agressie bij Buro Staan! – opleiding bij school voor presentatiecoaching – Masterclass Lichaamstaal – Masterclass Storytelling – Masterclass Stem – Workshop Roos van Leary